ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

29 χρόνια δίπλα στους μαθητές του Μαλεβιζίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

Συνεχίζουν την παράδοση τα λύκεια του Μαλεβιζίου

Μοιραστείτε το
Την παράδοση να βρίσκονται στα πρώτα σε επιτυχίες Λύκεια του νομού Ηρακλείου συνέχισαν και φέτος τα Λύκεια του Δήμου Μαλεβιζίου!

Την παράδοση να βρίσκονται στα πρώτα σε επιτυχίες Λύκεια του νομού Ηρακλείου συνέχισαν και φέτος τα Λύκεια του Δήμου Μαλεβιζίου!

Το υψηλό επίπεδο των μαθητών που φοιτούν στα Λύκεια του Δήμου, τα κατατάσσει στις πρώτες θέσεις σε επιτυχίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το 1994 που παρακολουθώ ανελλιπώς  την πορεία των Λυκείων του νομού Ηρακλείου, κυρίως το Λύκειο Γαζίου βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις σε επιτυχίες στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ας δούμε όμως όλα αυτά με νούμερα

Το Λύκειο Γαζίου έχει φέτος 123 επιτυχόντες και 10 που έδωσαν με το 10% και αφορούν μαθητές που έχουν τελειώσει το 2017 (5) και το 2016 (5).  Σύνολο 133 μαθητές!

Το Λύκειο Κρουσώνα έχει φέτος  11 επιτυχόντες και 2 που έδωσαν με το 10%. Σύνολο 13 μαθητές!

Το σύνολο των δύο σχολείων ανέρχεται στους 146 μαθητές!

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι μόνο ο αριθμός αυτός αλλά οι σχολές που εισήχθησαν οι υποψήφιοι.

Στα Πολυτεχνεία, Ιατρικές, Πανεπιστήμια και Σώματα ασφαλείας πέρασαν 99 υποψήφιοι, ποσοστό 68%!

Στα ΤΕΙ πέρασαν 47 υποψήφιοι με ποσοστό 32%!

Ποσοστά έντονα αντεστραμμένα σε σχέση με τον μέσο όρο!

Από το σύνολο των 146 εισαχθέντων οι 68 πέρασαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στην Κρήτη. Από αυτούς οι 39 στα Πανεπιστήμια και το Πολυτεχνείο του νησιού και οι 29 στα ΤΕΙ.

Το σύνολο λοιπόν των μαθητών που θα μείνουν να σπουδάσουν στα ιδρύματα του νησιού είναι 47%. Περίπου οι μισοί δεν επέλεξαν να φύγουν και αυτό για δύο κυρίως λόγους.

Ο κύριος λόγος είναι ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στην Κρήτη  είναι από τα καλύτερα της χώρας και  ότι πολλοί υποψήφιοι παραμένουν στο νησί για οικονομικούς λόγους.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αν την Κρήτη δεν την χώριζε η θάλασσα από την υπόλοιπη Ελλάδα οι περισσότερες σχολές της  θα είχαν τις υψηλότερες βάσεις!

Η απόσταση είναι αυτή που κάνει πολλούς υποψήφιους από την υπόλοιπη χώρα να μην δηλώνουν τις σχολές του νησιού.

Κάτι όμως που οφελεί τα ῾δικά῾μας παιδιά μιας και τους δίνεται η ευκαιρία, με χαμηλότερες βάσεις, να σπουδάσουν στις καλύτερες σχολές της χώρας!

Όπως και να έχει όμως η κατάσταση ας συγχαρούμε για ακόμα μία φορά τα παιδιά αυτά για τον κόπο που κατέβαλαν τα χρόνια αυτά και να τους ευχηθούμε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!