ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

30 χρόνια δίπλα στους μαθητές του Μαλεβιζίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

Οι πανελλήνιες εξετάσεις 2020

Μοιραστείτε το
Ανοίγει την Δευτέρα 15 Ιουνίου η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων με τους χιλιάδες  νεαροὐς υποψηφίους  να συναγωνίζονται για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Ανοίγει την Δευτέρα 15 Ιουνίου η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων με τους χιλιάδες  νεαροὐς υποψηφίους  να συναγωνίζονται για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Ο μεγάλος στόχος για τις ημέρες αυτές είναι ο μαθητής να μπορέσει να αποδόσει το μέγιστο δυνατό. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να προσέξει κυρίως την ψυχολογία του, την διατροφή του, τον ύπνο του καθώς και άλλους σημαντικούς παράγοντες που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου του.

Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Η καλή ψυχολογία μπορεί να γίνει το μεγάλο ατού του υποψήφιου για την επιτυχία.

Οι προστριβές στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον είναι η πλέον ακατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθούν. Παγώστε τον χρόνο και αφήστε όλα αυτά που σας απασχολούν για μετά τις εξετάσεις. Εξάλλου οι μέρες δεν είναι πολλές. Η ηρεμία είναι ένα πολύ καλό συστατικό για την επιτυχία!!!

Ο υποψήφιος θα εξεταστεί Πανελλαδικά σε 4 ή 5 μαθήματα. Ίσως λοιπόν σε κάποιο απο αυτά να μην έχουμε την μέγιστη δυνατή επιτυχία. Αυτό δεν πρέπει να μας επιρεάσει καθόλου. Το ξεχνάμε και προχωράμε εστιάζοντας στα εναπομείναντα μαθήματα.

Η διατροφή επίσης παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο. Καλό θα είναι να μην αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες, εκτός από 1 ή 2 πραγματάκια, όπως : η αποφυγή καφέ μετά το απόγευμα που μπορεί να μας κρατήσει άυπνους το βράδυ όπως και ένα βαρύ δείπνο.

Τα συμπληρώματα διατροφής καλό θα ήταν να αποφεύγονται εκτός και αν μας τα συστήσει κάποιος ειδικός! Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να σημειωθεί πως τις ημέρες των Πανελληνίων, πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να παίξουν το ρόλο του ειδικού και πλησιάζουν τους υποψηφίους κάνοντας τους χίλιες δυο προτάσεις οι οποίες υποτίθεται θα τους βοηθήσουν!  Οι υποψήφιοι λοιπόν θα πρέπει να τους αγνοήσουν και να συμβουλεύονται μονάχα ειδικούς με πιστοποιήσεις !

Ό ύπνος έχει τον δικό του σημαντικό ρόλο στην επιτυχία!!!

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να ξενυχτούν διαβάζοντας τα βράδια πριν απο τις εξετάσεις, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν όλη την ύλη στο μυαλό τους. Αυτό είναι αδύνατο. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εξαντλήθούν και να μην μπορεούν να ανταποκριθούν όπως πρέπει την στιγμή των εξετάσεων.

Ωφέλιμος θα ήταν ένας 7ωρος ή 8ώρος ύπνος αλλά αν αυτός δεν έρθει , οι υποψήφιοι καλό θα ήταν να αφήσουν τα βιβλία, να ξαπλώσουν, να χαλαρώσουν να ακούσουν μουσική ή να διαβάσουν κάποιο εξωσχολικό βιβλίο. Η αποφυγή τηλεόρασης και κινητού είναι επιβεβλημμένη.

Το διάβασμα τις μέρες των εξετάσεων πρέπει να είναι η επανάληψη όσων διδαχτήκαν οι υποψήφιοι κατα τη διάρκεια της χρονιάς και όχι η προσπάθεια να μάθουν καινούρια πράγματα, την τελευταία στιγμή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την λανθασμένη εντύπωση ότι δεν γνωρίζουν την ύλη και να τους δημιουργήσει άγχος.

Ένα σφάλμα που συνηθίζουν να κάνουν αρκετοί μαθητές είναι να προσπαθούν να φέρουν στο μυαλό τους όλη την ύλη του μαθήματος, πράγμα φυσικά αδύνατο, που το μόνο που τελικά προκαλεί είναι άγχος και ανασφάλεια.

Το άγχος που επιρεάζει αρκετά και σπέρνει τον πανικό πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ,αφού η εξάλειψη του είναι αδύνατη. Ο μαθητής πρέπει να γνωρίζει ότι οι εξετάσεις είναι σημαντικές αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου και δεν είναι οι μόνες που θα κρίνουν το μέλλον του. Αν για κάποιο λόγο δεν πετύχει το σκοπό του μπορεί να ξαναπροσπαθήσει δίνοντας στον εαυτό του μια δεύτερη ευκαιρία.

Εκτός από την ψυχική υγεία πρέπει να προσέξει ο μαθητής και την σωματική του υγεία στη διάρκεια των εξετάσεων περισσότερο απ’ ότι τον υπόλοιπο καιρό.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αποφυγή αθλοπαιδιών καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προκύψει κάποιο ατύχημα.

Τις ημέρες των εξετάσεων καλό θα είναι οι υποψήφιοι να πηγαίνουνν στο σχολείο νωρίς, εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα, τα οποία είναι 2 στυλό, 1 μολύβι, 1 γόμα, την ταυτότητα του υποψηφίου, 1 μπουκάλι νερό ή χυμό. Ιδιαίτερα ωφέλιμο θα ήταν να φορούν ένα ρολόι χειρός, για να μπορούν να  συμβουλεύονται την ώρα και να υπολογίζουν τον χρόνο που απομένει. Το κινητό καλό θα ήταν να παραμένει στο σπίτι. Πολλοί μάθητές μηδενίστηκαν γιατί είχαν το κινητό μαζί ακόμα και αν αυτό ήταν απενεργοποιημένο.

Ένα καλό πρωινό  είναι απαραίτητο έτσι ώστε οι υποψήφιοι να έχουν την απαραίτητη ενέργεια που θα τους χρειαστεί για να φέρουν εις πέρας το πόνημά τους.

Αφού φτάσουν στο σχολείο  καλό θα ήταν να μην ανοίγουν συζητήσεις με τους συμμαθητές τους για τα πιθανά θέματα ή για την ύλη γενικώς. Ένα γρήγορο πλάνο για το πως θα περάσουν το καλοκαίρι θα τους ανακουφίσει απο πιθανό άγχος και θα τους γεμίσει με ζωντάνια και αισιοδοξία.

Όταν θα μπούν στην τάξη και τα θέματα φτάσουν, να διαβαστούν προσεκτικά!!! Ξεκινήστε απ’ αυτά που γνωρίζετε καλύτερα και κατοχυρώστε όσο πιο πολλά μόρια μπορείτε. Είναι αυτά που σας ενδιαφέρουν!!!

Τα θέματα είναι ισάξια και κάθε ένα από αυτά δίνει 25 μόρια. Μην το βάλετε κάτω αν κάτι δεν το γνωρίζετε. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και όπως εσείς δεν το γνωρίζετε έτσι δεν το γνωρίζουν και άλλοι μαθητές. Και μην ξεχνάτε. Μην κρίνετε τον εαυτό σας με το τι έχετε γράψει με άριστα το 20 αλλά με το τι έχουν γράψει οι άλλοι μαθητές. Οι πανελλήνιες εξετάσεις  είναι ένας διαγωνισμός συμπλήρωσεις θέσεων, δηλαδή μια ανταγωνιστική διαδικασία και που πολλές φορές φέρνει τους μαθητές σε δύσκολη θέση όταν απεγνωσμένα συμμαθητές τους τους ζητάνε βοήθεια. Παρότι αγαπάτε τους συμμαθητές σας και αισθάνεστε αλληλεγγύη απένταντί τους, εαν επιχειρήσετε να βοηθήσετε, μπορεί να χάσετε την συγκέντρωση σας ή ακόμα και να μηδενιστείτε, κάτι που δεν θα θέλατε με τίποτα να συμβεί.

Ο χρόνος που θα έχετε, να θυμάστε ότι είναι περιορισμένος.

Για αυτό γράψτε ότι ξέρετε στην αρχή και αφήστε αυτά που δεν θυμάστε ή που θέλουν πολύ σκέψη για αργότερα.

Αν κάτι σας δυσκολέψει πολύ, αφήστε το και το ξαναβλέπετε αφού θα έχετε γράψει αυτά που γνωρίζετε καλύτερα. Προσοχή στο πρόχειρο. Αν κάτι δεν το μεταφέρετε στο καθαρό δεν διορθώνεται.

Να είστε αναλυτικοί και επεξηγηματικοί στον τρόπο που γράφετε. Μη αφήσετε τους διορθωτές να αμφιβάλλουν για τις γνώσεις σας και έτσι να σας αφαιρούν μόρια.

Και κάτι πολύ σημαντικό. Τελειώσατε και έχετε λίγο χρόνο ακόμα; Μην βγείτε έξω. Καθίστε και ξαναδείτε τις απαντήσεις σας. Κάπου μπορεί να χρειάζεται να διορθώσετε ή να προσθέσετε κάτι. Περιμένετε μέχρι την λήξη του χρόνου που σας έχει δοθεί.

Τηρώντας τις παραπάνω συμβουλές αυξάνεται την πιθανότητα να μεγιστοποιήσετε την επιτυχία σας!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!