ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

30 χρόνια δίπλα στους μαθητές του Μαλεβιζίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

Με μεγάλες διακυμάνσεις οι φετινές βάσεις

Μοιραστείτε το
Με μικρές εκπλήξεις αλλά μεγάλες διακυμάνσεις ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με μικρές εκπλήξεις αλλά μεγάλες διακυμάνσεις ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κυριάρχησε η πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές κάτι που ήταν αναμενόμμενο μετά από τα αποτελέσματα του Ιουνίου και τις χαμηλές βαθμολογίες που έλαβαν οι υποψήφιοι προς εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την πτώση αυτή, που θα ήταν πολύ μεγαλύτερη,  συγκράτησε η σημαντική αύξηση των θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές, υποψηφίων που προέρχονται από τα ΕΠΑΛ.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι παιδαγωγικές σχολές που μετά την κατάργηση του ειδικού πεδίου στο οποίο ανήκαν και την επαναφορά τους σε όλα τα επιστημονικά πεδία, απογειώθηκαν!!! Το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατέγραψε άνοδο κατά 2007 μόρια με την άνοδο σε αυτές τις σχολές να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 1500 μόρια.

Οι Ιατρικές σχολές είχαν αισθητή πτώση ενώ τα πολυτεχνεία, ιδιαίτερα του κέντρου, αρκετά μικρότερη!!! Οι αρχιτεκτονικές σχολές έχασαν πολύ από τα μόρια τους ενώ οι υψηλόβαθμες σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου κατέγραψαν οριακές αυξομειώσεις.  Οι πιο περιζήτητες σχολές που είναι οι νομικές κατέγραψαν άνοδο μέχρι 20 μόρια και πτώση μέχρι 50.

Οι οικονομικές σχολές, παρά τις κακές επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά σημείωσαν σε γενικές γραμμές οριακή άνοδο. Κάτι που οφείλεται και στην συνεχή αύξηση του ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τις σχολές αυτές.

Τις φετινές βάσεις θα μπορούσε να  χαρακτηρίσει κάποιος σαν τις βάσεις για όλα τα ¨βαλάντια¨ με την υψηλότερη σχολή να είναι (μαζί με το ειδικό μάθημα) η Αγγλική Φιλολογία της Θεσσαλονίκης με 20039 μόρια και την χαμηλότερη να είναι το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου με 3034 μόρια!!!

Οι φετινές βάσεις όμως δείχνουν πώς οι υποψήφιοι σκέφτονται αρκετά το μέλλον τους και αποκλείουν σχολές που δεν θεωρούνται περιζήτητες ή έχουν χαμηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η σχολή των μηχανικών περιβάλλοντος Ξάνθης σημείωσε πτώση 2323 μόρια και διαμόρφωσε την βάση εισαγωγής στα 9561 μόρια.

Η σχολή Μηχανικών ορυκτών πόρων του Πολυτεχνείου Χανίων κατέγραψε πτώση 2254 μόρια και διαμόρφωσε την βάση της στα 9034 μόρια!!! Πρώτη φορά παρατηρείται τόσο μεγάλη πτώση σε πολυτεχνικές σχολές και τόσο χαμηλές βάσεις οι οποίες είναι κάτω από τα 10000 μόρια.

Στις στρατιωτικές σχολές επανήλθε η ¨ηρεμία ¨ μετά από την συνεχόμενη ζήτηση που είχαν τα τελευταία χρόνια  κυρίως λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης την οποία παρέχουν.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσίασαν οι σχολές του εμπορικού ναυτικού.

Όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα για τους υποψήφιους φοιτητές, οφείλουμε να τους συγχαρούμε για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα σχολικά χρόνια και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα για την ακαδημαική τους και φοιτητική τους ζωή που μόλις αρχίζει!