ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

29 χρόνια δίπλα στους μαθητές του Μαλεβιζίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Μετά τις ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας των βαθμών που έγραψαν οι μαθητές στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και με μία πρώτη εκτίμηση, αναμένεται να έχουμε πτώση των βάσεων και σε πολλές περιπτώσεις πολύ σημαντική!

 

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο  των Ανθρωπιστικών Σπουδών, θα έχουμε  σημαντική πτώση των βάσεων κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης των υποψηφίων κατά 4.300, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 20% σε σχέση με πέρυσι. Έτσι  αναμένουμε  πτώσεις μεταξύ 250 έως 300 μορίων για τα υψηλόβαθμα τμήματα και θα ξεπεράσουν τα 1.000 μόρια στα τμήματα της μεσαίας και μικρής ζήτησης.

 

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο   των Θετικών Σπουδών επίσης θα έχουμε πτώση για δύο λόγους. Έχουμε και εδώ  λιγότερους υποψήφιους, αλλά και χαμηλότερους  βαθμούς στα Μαθηματικά, ένα μάθημα βαρύτητας για τις περισσότερες σχολές με υψηλό συντελεστή. Η πτώση θα είναι πολύ μικρή για τα υψηλόβαθμα τμήματα, ενώ δεν θα ξεπεράσει τα 300 με 400 μόρια στα τμήματα μεσαίας ζήτησης».

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο   των Σπουδών Υγείας, είχαμε  αύξηση των υποψηφίων κατά 800, αλλά χαμηλότερες επιδόσεις στις υψηλές βαθμολογίες, ενώ στις μεσαίες βαθμολογίες οι υποψήφιοι κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα. Έτσι περιμένουμε πτώσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 200 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

 

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο   της Οικονομίας και Πληροφορικής θα έχουμε πτώσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, αλλά σημαντική άνοδο στις μεσαίες, κάτι που οφείλεται κυρίως στη αύξηση κατά 1000 περίπου υποψηφίων στην κατεύθυνση αυτή.

Τέλος στα ΕΠΑΛ είχαμε σημαντική μείωση των υποψηφίων κατά 10% αλλά και αύξηση στην βαρύτητα των μαθημάτων των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας κάτι που μας κάνει να αναμένουμε μεγάλη πτώση σε όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ!

Μετζάκης Μανώλης

Διευθυντής του Φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ στο Γάζι