ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

29 χρόνια δίπλα στους μαθητές του Μαλεβιζίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Διαδικτυακό φροντιστήριο

Εν αναμονή των Βάσεων Πανελλαδικών 2020

Μοιραστείτε το
Με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι φετινές βάσεις την εβδομάδα αυτή του Αυγούστου. Με πιθανή ημερομηνία την 28η Αυγούστου, χωρίς να αποκλείονται και οι ημερομηνίες 27 ή 31 Αυγούστου οι μαθητές τις Γ᾽ Λυκείου θα μάθουν την σχολή εισαγωγής τους!

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι φετινές βάσεις την εβδομάδα αυτή του Αυγούστου. Με πιθανή ημερομηνία την 28η Αυγούστου, χωρίς να αποκλείονται και οι ημερομηνίες 27 ή 31 Αυγούστου οι μαθητές τις Γ᾽ Λυκείου θα μάθουν την σχολή εισαγωγής τους!

Οι Υποψήφιοι φοιτητές θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα τους στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Συγχρόνως, τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του λόγω των προσωπικών δεδομένων.

Οι βάσεις για την φετινή χρονιά αναμένονται να κινηθούν πτωτικά σε γενικές γραμμές.

77.970 θέσεις για περίπου 105.000 υποψηφίους

Σύμφωνα με τις στατιστικές και μόνο εκτιμήσεις, οι βάσεις του 2020 θα έχουν σκαμπανεβάσματα ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο, ενώ οι προβλέψεις είναι πιο επισφαλείς από κάθε άλλη φορά, καθώς έχουν υπάρξει ορισμένες αλλαγές στις πανελλαδικές, όπως η κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας που εξισώνει τα 4 μαθήματα και ο νέος τρόπος μεταγραφών που θα ισχύσει από φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, πτωτικά αναμένεται θα κινηθούν οι βάσεις  στο πρώτο επιστημονικό πεδίο και δεν αποκλείεται η πτώση να συμπαρασύρει ακόμη και τις υψηλόβαθμες σχολές, όπως για παράδειγμα τις Νομικές.

Το αυξημένο ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση σε σχέση με πέρυσι στα Αρχαία φαίνεται πως παίζει κομβικό ρόλο στην πτώση στις φετινές βάσεις σε αρκετές σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου.

Στο δεύτερο πεδίο θετικών επιστημών, αναμένεται πτώση σε αρκετές σχολές , λόγω των κακών βαθμολογιών σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία αλλά και στο μάθημα της Χημείας.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο όπου έχουμε τις ιατρικές σχολές, αναμένεται να παραμείνουν κοντά στα περσινά επίπεδα με μικρά σκαμπανεβάσματα, ανάλογα και με τη ζήτηση που θα υπάρξει στα φετινά μηχανογραφικά.

Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αναμένεται να υπάρξει μικρή αύξηση των βάσεων, σαν αποτέλεσμα των ευκολότερων θεμάτων στα περισσότερα από τα μαθήματα.